top of page

LJUBLJANA

RAČUNALNIŠKA DELOVNA MIZA

april 2018

Strankino naročilo je bilo povsem preprosto, izdelava unikatne mize surovega izgleda iz kovinskih pohištvenih cevi in hrasta, ki se bo ujemal z obstoječim parketom v dnevnem bivalnem prostoru.

Vodilo koncepta je razdelitev celotne delovne površine na štiri različne manjše ploskve, med katerimi poteka kovinski okvir, saj se tako veliko površino le redko rabi naenkrat v celoti. Okvir obenem omogoča izdelavo reže za kable računalniškega ekrana in zvočnikov.

Končni izgled mize priča o njeni izdelavi, saj kovinski del ni pobarvan, temveč le zaščiten s prozornim lakom, zaradi česar se vidijo zbrušeni zvari in šivi cevi. Hrastove ploskve so iz ozkih masivnih trakov, premazane le z oljem, ki poudari naravno barvo lesa in ohranja površinsko teksturo tega prijetnega materiala. Prednji rob delovne površine ima ohranjeno naravno obliko in teksturo skorje, s previdnostjo je bilo odstranjeno lubje, površina pa le rahlo zbrušena.

Les je na okvir pritrjen preko kotnikov, ki so privarjeni na spodnji in sicer uporabniku nevidni strani, vijaki pa so vgreznjeni ter tako tvorijo lep a skrit detajl. Uporaba kotnikov za pritrjevanje namesto direktnega pričvrščevanja omogoča senčno režo med lesom in okvirjem, kar izgleda kot da bi delovna površina nekako lebdela nad nosilnim elementom.

bottom of page